Lilla Tofflan

Livet med en liten valp, en liten Luna rullar på. Hon växer så det knakar och vi har börjat på valpkurs!
Att gå valpkurs är nyttigt hur många hundar du än haft, både för hund och ägare, man får förutom aktiviteter med sin nya vän en hel massa tips!

Varje hund är unik, ingen är den andra lik och man får på valkurs en bra möjlighet att lära känna sin kompis på ytterligare ett sätt.

Luna har visat sig vara en underbart smart liten valp med mycket energi. Hon tycker det är jättekul att träna och fattar superfort! Hon har också fått ett nickname: Tofflan!
Tofflan passar fint på olika sätt, hon har ju tofflor på fötterna eftersom Cavalieren har en massa hår på sina tassar, hon är i storlek som e toffla men framför allt älskar hon fötter, strumpor och foppatofflor!

Det bästa som finns är att somna med en foppatoffla och en innebandyboll.

Även om du har en äldre hund så kan du gå en valpkurs, det är inte för sent även om det är lättare med en valp. Med en äldre hund vet du däremot vilka svårigheter ni har och kan då få hjälp med dessa, så gå en valpkurs om du inte gått det!

Här ser ni tillväxten från 8 veckor till nu!

Aktivitetsmatta!

När promenader är gjorda, hundar sover och allt det där andra är gjort så älskar jag att pyssla! Jag hittade allt material på Dollarstore och har nu gjort en snuffelatta åt framför allt Foxy.

Mattan är ett sätt att låta hunden söka, gräva och pyssla fram antingen godis eller sin mat och däred få utlopp för energi och mental stimulans.

Till denna matta gick det åt tre fleecefiltar samt 1/2 dörrmatta.

Först skar jag dörrmattan mitt i tu och sedan är det bara att börja klippa fleece! Jag valde att klippa bitar som är ca 5cm breda och ca 30cm långa.

Dörrmatta i gummi samt fleecefiltar

När detta är gjort är det bara att sätta igång och knyta. Man knyter mellan varje stort hål, jag valde även att knyta mellan de små på vissa ställen för att få den tätare där och få mer variation.

Många knutar blir det!

Det färdiga resultatet blev såhär:

Färdig!

Min matta innehåller ett dolt budskap:

Undersidan..

Jag kommer absolut att göra en till men med kortare fleecebitar som variation. Hoppas ni får nytta av tipset!

Hundfys, rehab, vinter..

Igår var jag och Foxy till vår hundfysioterapeut Jessica som kom till Karlstad. Jessica är den person som hjälpt oss tillbaka efter konstaterad artros i tassar, öma armbågar och framför allt spondylos i ryggen.

Att se sin bästa vän och kollega med smärtor är det värsta man kan göra, men tack vare all kunskap jag fått samt mediciner så lever Foxy ett bra liv. Dock fick vi ett rejält bakslag strax efter jul. Från att ha varit medicinfri länge fick vi börja en kur med previcox igen.

Igår fick hon äntligen hjälp att få bukt med alla spänningar, och det märks idag. Tollaren sover som en sten och tänker under inga som helst omständigheter lämna soffan!

Under vintern är det lätt hänt att man går på plogade vägar, hunden stelnar till och får egentligen inte ut så mycket av promenaden. Jag tror på att göra det lilla i vardagen, det ska vara enkelt och inte krävas en massa extra prylar och tack och lov finns en perfekt fysträning utanför dörren!
SNÖ! Ut och trampa i djupsnö, klättra på snöhögar, gå upp och ner för snökanter. Allt detta stärker hunden genom att den får böja sina leder, använda sin kropp och ha en rolig promenad. Det viktiga är att den gör det sakta och noga. Inte hoppa upp och ner, inte studsa genom snön.
Att utföra detta med en räv som fullkomligt älskar snö är en prövning, jag brukar likna henne vid en ko på vårsläpp.. Men hon tycker det är fantastiskt roligt när vi jobbar ihop och hon får tänka efter på hur hon använder sin kropp.

Tack Jessica för allt du gjort, gör och kommer göra för mina hundar!

Livet med valp

Att ha en liten valp är en stor omställning, trots att jag gjort det tidigare. Rutiner ska skapas, man ska lära känna varandra och lillan ska finna sin trygghet.

Just denna lilla valp är en kavat tjej som fort fann en plats i våra hjärtan och här hemma. Mycket tack vare hennes mormor Mini blev flytten enkel och de två har verkligen funnit varandra!
Efter att Nova dog blev Mini ledsen och deppad, liksom vi andra här hemma, men nu har hon blommat ut igen! Hon tar ett stort ansvar för sin nya roll som idol och visar ett enormt tålamod! Visst har hon fått sagt ifrån men oftast ser man henne gå omkring med en valp hängande efter sig i vad den nu fick tag på som öron, svans eller ben och bara njuter och är lycklig.
När Luna blir trött hittar man henne ihoprullad hos Mini.

”Humle och Dumle”

Familjen i övrigt tillbringar mycket tid på golvet, en valp har en enorm energi och leklust och hon är snabb som tusan därför är golvet ett bättre alternativ än soffan..

Välkommen Luna!

Igår var vi och hämtade vår lilla efterlängtade stjärna Luna, eller Working Beauty´s Queen of Wonder som hon så fint heter på pappret.

Luna är en Cavalier King Charles Spaniel och i Färgen Black & Tan. Hennes Mormor är den tik vi har här hemma som kallas Mini så det är extra kul att hon fick komma till just oss.

Vi valde Cavalier igen då det är en fantastisk ras, lätta på alla vis och kan vara med överallt. En cavalier är gärna kompis i soffan, kaptenen i båten eller hänger med på långa skogsturer. De är lättlärda och man kan träna vilken hundsport man vill.

Cavalieren Finns i fyra färger:
Black & Tan: Svart med röda tecken
Blenheim: Vit och Röd
Ruby: Röd enfärgad
Tricolor: Svart och vit med röda tecken

Mer information om Cavalieren: Om Cavalier hos SKK Köpa Hund

Att skaffa valp är alltid omtumlande, rutiner och dygnsrytm ska synkas, man ska lära känna varandra och börja bygga på tillit och samspel. Det är mycket man ska tänka på och om man är förstagångsägare blir det lätt mycket oro. Valpen ska äta ofta, man ska lära den kissa och bajsa ute, gå i koppel, inte äta på omgivningen. Mitt råd är, ta det lugnt.. Man har oftast skaffat sig massor med kunskap och läst massor om vad man ska göra och blir lätt oroad om något avviker från alla råd.

Uppfödaren brukar oftast vilja ha kontakt och svarar gärna på små frågor i tid och otid, därför är det viktigt att man väljer en uppfödare man känner sig trygg med.

Alla mina hundar kommer från Working Beauty´s, Anki och Tommy Broberg. Tack för att jag får förtroendet att förvalta ännu en pärla!

Just nu är vi i början av vårt valpägande och rutinerna har inte riktigt satt sig, men Luna är en positiv och tuff liten tjej som tagit våra hjärtan med storm. Även hennes moror Mini är förälskad i sin lilla bebis och deras kamratskap kunde inte ha börjat bättre!

Så välkommen Luna!

Nyheter 2019

Under våren 2019 kommer jag ha tematräningar, jag kommer då ha en kort introduktion inom ett specifikt område och man anmäler sig till de träffar man är intresserad utav.

Varje träff kostar 200kr/ekipage men man kommer få rabatt vid anmälan av flera tillfällen.

exempel på tema kommer vara:
– Partytrick
– Hantering
– Target
– Fysövningar
– Freestyle
– HtM

Har du något du skulle vilja veta mer om? Tipsa mig gärna på dejligatassar@telia.com

cropped-alkotte.jpg

Jultomten..

Jag hade ett paket med i julkortet, det hade en dold hemlighet. Tomten har i år gett mig en väldigt fin gåva som jag hoppas kunna förvalta väl.

Vi var på besök idag hos kennel Working Beauty´s. Där möttes vi av vår Minis mamma Lovely och dotter Freddie samt….

collageluna1.jpg

Ett litet knyte, snart 5 veckor…

collageluna2.jpg

En unik valp på många sätt, så låt mig glad, stolt och tacksam presentera
Working Beauty´s Queen of Wonder!

collageluna3.jpg

Vår lilla Luna ..

Lunas Mormors mor Lovely är en helt magisk hund och anledningen till att vi idag har en piratprinsessa som regerar här hemma. Lunas mamma Freddie är från Minis mirakelkull och en helt underbar cavalier jag träffat mycket då jag och hennes matte Moa tävlar samma sport.

Nu blir Neon Queens åter en trio, mitt dreamteam sin tredje medlem..

Vi längtar efter dig Luna!