Publicerad i Okategoriserade

Superteamet och Supertora <3

De senaste veckorna har jag dammat av en hel del. Team Karlstad skulle arrangera tävling igen vilket vi inte gjort sedan innan Covid 19 startade.
Hallen i Åmål var bokad sedan flera månader och nu skulle allt klaffa. Domarpärmar dammades av, protokoll skrevs ut och bra att ha lådan sågs över.
Rosetter beställdes och han komma i tid! Så klockan 07 styrde vi bilen mot Åmål.
Bilen var således fullpackad med kompostgaller, hagar, priser, rosetter, pärmar, media till sekretariat och vi kände oss nog lite ringrostiga allihop. Men det tog inte lång tid att olja upp oss och snart flöt allt på sömlöst!

Klockan 9 var allt klart för tävling!
Första start var klockan 10, innan dess den sedvanliga banvandringen där en hel bunt människor dansar runt i sin egen lilla värld, utan hundar men med mobil och hörlurar, bara den är skoj att se!!

Jag skulle starta med Tora i första klassen, först tänkte jag att jag orkar inte.. Men så tänkte jag, att gå ut å ha skoj med sin hund i två minuter orkar jag viss. Så det gjorde vi. Miljön runt ringen är lite läskig tycker Tora, typiskt dessa ”coronahundar” att inte ha varit ute så mycket i sådan här miljö.
Men väl inne på planen var det bara hon och jag! Hon är superentusiastisk och ger allt hon har och det smittar av sig på mig. Jag vill ge henne det samma tillbaka.

Efter vår start var det snart dax för mig att sätta mig vid domarbordet och dömma. Att vara hund hos en domare innebär stora krav på en fungerande on/off knapp där hunden kan växla från arbetsmyra till soffpotatis. Tora kan detta, tror det är lite medfött. För mig måste det kännas bra att lämna min hund i en bur och tryggt kunna dömma utan att ha dåligt samvete.

När alla klasser var avklarade var det dax för prisutdelning.. Min bästaste ädelsten knep sitt 2:a uppflytt och kom 2:a!! Som pris valde jag en mjukisapa med pip. Tora älskar fluffiga leksaker man kan slakta å göra fluff över hela golvet med.

Nu ska man göra klart allt som ska göras efter tävling. Resultat ska kontrolleras och godkännas, allt ska packas upp och packas ner inför nästa tävling. Men i alla fall jag fick blodad tand, det är skojjigt att arrangera!! Och att tävla!

Tora är anmäld till en tävling i December, fore det får vi se hur vardagen och ekonomin tillåter…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s