Publicerad i Adventskalender 2021

DT kalender lucka 18: På låda/burk

På burk är en utveckling av targeträningen, detta tycker hunden ofta är roligt och lätt att förstå.
Man lär in precis på samma sätt som med en platt target, men här lär jag in ett annat kommando om jag vill att hela hunden ska befinna sig på lådan/burken. Jag lockar upp hunden på burken och ger en godis. Sedan slänger jag iväg en godis med mitt friord. Ganska fort kommer hunden att gå upp på lådan igen och då lägger jag på mitt kommando innan den kommit upp.

Jag har kommandot: UPP!

För att hunden bara ska ha framtassarna på säger jag: PÅ!

Träna gärna på olika lådor, burkar, pallar, stolar osv för att lära hunden att upp betyder den anvisade lådan och inte en specifik.

Här visar Luna olika saker hon är på, Luna älskar det här momentet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s