Publicerad i Okategoriserade

Hundträning som terapi!

Att lida av psykisk ohälsa är inte ovanligt. Vi är många där ute som varje dag kämpar, jag är en av detta vi. Oavsett diagnos eller tillstånd är det viktigt att skapa sunda vanor med bra balans. För mig är att träna hund det roligaste jag vet, men ibland sätter mitt mående stop och man känner sig som världens sämsta matte.

Jag har gått i många timmars terapi under många år och har hittat en metod som hjälper mig att dels må bättre och dels få en god vana. Jag tränar hund minst 5 minuter per dag. Jag kan träna hemma i köket, i skogen eller på Dejliga Tassar beroende på dagsform. Men att träna spontant utan att ha en plan för vad man ska träna är svårt. Fantasin sätter stop och jag vill gärna ha ett mål så jag har hittat onlinekurser på ppcs.nu ! Pernillas läxor är suveräna att använda för mina 5 minuter per dag! Just nu kör vi rallylydnadskurs för nybörjare och jag tar varje träningsmoment i läxan och fördelar på 6 dagar i veckan. Tex:

Måndag: Omvänt lockande, sitt och plats
Tisdag: Tabata lek-vila, ingång i fot (vänster sida) och toff (höger sida)
Onsdag: Omvänt lockande, sitt och plats osv..

Veckan därpå blandar jag om momenten så de kommer i annan ordning:

Måndag: Tabata. Ingång fot, plats
Tisdag: Omvänt lockande, sitt, ingång toff.

Vill man kan man göra likadant med andra sporter eller aktivering. Vinningen blir dessutom att hunden sällan hinner tröttna utan är sugen på mer när man slutar. Och man får hjälp med att nöta grunderna ordentligt!

Så dagens tips: ppcs.nu

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s