Publicerad i Okategoriserade

Tips från oss!

När kylan gör att längre promenader inte kan göras, när det är ruskväder eller när orken inte finns efter långa arbetspass kan man aktivera sin hund på andra sätt! Köp en pilatesboll/Yogaboll! Dessa stora gymbollar kan användas av både människor och hundar! Det finns speciella bollar för hundar att köpa om man blir riktigt inbiten eller har en hund som behöver rehab.

Balansbollsträning är enkelt och kan utföras från soffan. Jag börjar alltid i soffan hemma så att mina hundar kliver på bollen från soffan av egen fri vilja för att få godis. Gör korta pass, detta är jobbigt för kroppen även om man inte gör en massa övningar.

Luna har kört balansboll och älskar att balansera. Alla möjligheter att få balansera på vad som helst tar hon och får man dessutom mumsiga karameller är lyckan total!
Tora har jag bara börjat introducera träningen och här är mitt enda mål att hon ska känna sig trygg på bollen. Jag lockar med godis och hon får ta stegen upp på bollen själv. Detta stärker även hennes självförtroende!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s