Publicerad i Okategoriserade

Vardagen blir aldrig grå med mina små..

Hej hopp i vintern! Tora älskar snön, Luna är mindre imponerad. Terriern försöker flirta cavalieren till lek och race men Luna vägrar lämna trappen i onödan. Hon blir tokmotiverad när koppel kommer fram och springer då raka vägen till bilen, men blir sur när hon inser att det var promenad som var planerad. Det är blött å kallt å onödigt att befinna sig i.

I tisdags hade jag möjlighet att ta ut fystid på jobbet och tog en lite längre promenad i vintersolen. Terriern har jobbat mycket på hundmöten men denna gång valde hon mig och karamellerna framför den andra hunden!

Jag har även haft privatträning vilket var superskoj! En matte med valp som ville ha lite tips på grundövningar, så kul att få dela med sig av sina kunskaper!

Vi har träningar inbokade varje vecka och mellan dessa kör vi 5 minuter om dagen här hemma. Tora och jag gör läxor och lär in nya moment med fokus på inlärningen. Tora arbetar just nu med att runda ett föremål åt båda hållen, tassarbete med framtassar och buga. Vi arbetar med uthållighet och kedjor utan belöning synlig/i händerna. Tora är duktig som attan! Luna jobbar med kedjor där vi fokuserar på att hon ska lyssna på kommando, inte ta egna beslut eller gissa samt att jag arbetar på min egen förmåga att tajma när nästa kommando skall ges för ett bra flyt.

Luna och Tora är som ler och långhalm. Trots att de är väldigt olika så är de oskiljaktiga. Toras aldrig svikande leklust matchar Lunas som tydligen aldrig blir vuxen. Lunas päls ser oftast ut som den aldrig sett en kam men de har så skoj!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s