Publicerad i Okategoriserade

Träning med whippetligan och Öset!

Igår träffades vi äntligen för årets första träning med whippets och tant Ösa. Luna fick träna på kedja hopp mellan armar och sedan fram mot en burk. Vi tränade vänd och fram först och sedan upp på burken. Vi fick ett stop efter hoppet jag får klura ut hur vi får bort.

Tora tränade på att leka när andra är närvarande, bara koncentrera sig när andra hundar är med och sedan började vi på momentet att gå runt ett föremål. Jag tränar in båda hållen och de heter gunde åt höger och svan åt vänster. Kommandon som kom till när jag tränade Luna inför ett black swan program 🙂

Sedan tränade vi lite läxor så klart! Men jag fokuserar på grunderna och att bara klara av miljön och fokusera. Men hon är så himla rolig att sammarbeta med! Kvicktänkt, motiverad och villig att sammarbeta!

Sedan tränade både jag och klipptanten på att hundarna ska stanna i buren och inte gå ut utan att få kommando. Mycket viktigt i en tävlingsmiljö där man inte vill ha hundar som springer ut själva.

Här kommer lite bilder!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s