Publicerad i Valpkalender 2020

Valpkalender lucka 24: Tass

Att hunden ger high five eller vinkar är ett gulligt trick och man kan lära in det på flera sätt.


Jag lär in det genom att hunden lägger sin tass i min hand. Jag räcker fram min hand och låter hunden först pröva. En del hundar provar själva att lägga sin tass i handen. I början räcker det med att de höjer en tass från golvet, sedan får de göra lite närmare det slutliga målet.

När hunden har förstått övningen lägger jag på kommando. Jag lär in båda tassarna samtidigt och döper dem till olika saker.

Man kan också lära in med hjälpmedel. Smarta saker är flugsmällor. Man lägger då en flugsmälla på golvet och när hunden trampar på den med framtassen belönar man. Sedan höjer man upp flugsmällan lite från golvet, om hunden inte förstår så kan man röra flugsmällan bort från den, då brukar de hoppa på den för att få stop.

Detta var sista luckan i kalendern, mitt DreamTeam önskar alla en Hunderbar Jul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s