Publicerad i Valpkalender 2020

Valpkalender lucka 21: Mellan benen

Att hunden befinner sig mellan mina ben är för mig lika med parkering. Jag vet vart hunden är och den vet vart den skall vara. Detta är bra när jag kanske möter någon jag vill prata med utan att hunden far runt. Detta är även bra om man kommer i en situation där man vill ha sin hund parkerad, som när man möter en annan stökig hund. Har man lärt in mellan benen känner hunden en trygghet i det och den vet vad den skall göra.

Jag lär in det genom att locka in hunden mellan benen och säger sitt. Vissa små hundar kan tycka positionen är lite jobbig så  jag börjar oftast hemma i en trygg och kontrollerad miljö. Jag kastar iväg en godis med mitt friord och gör om övningen. När hunden själv söker sig in mellan mina ben och sätter sig sätter jag ett kommando på det.

Här kan i förlängningen belöningen bli att få hälsa på en person eller en hund.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s