Publicerad i Valpkalender 2020

Valpkalender lucka 20: Burken

Att stå med framtassarna på en burk brukar vara ett favvotrick för många hundar. I det färdiga momentet går sedan hunden runt burken med baktassarna med framtassarna kvar på burken.

Lunas absoluta favorit!

Jag lär in tricket i olika steg. Första steget är att få hunden upp med framtassarna på burken. Jag brukar sitta på en stol och ha en lagom stor burk eller låda mellan mina fötter. Jag lockar upp hunden på burken med hjälp av godishand och ger belöning, ger sedan ett frikommando samtidigt som jag kastar iväg en godis.

När hunden går upp på burken själv sätter jag komando på det. Jag avvancerar sedan genom att burken står längre ifrån mig och jag står upp och går inte längre förrän hunden kan gå upp på kommando.

När jag sedan vill att hunden rör sig runt burken har jag hunden framför mig med framtassarna på burken och flyttar mig ett steg i sidled runt burken, hunden följer oftast med då den vill vara i position mitt framför mig. Sedan tar jag två steg osv. Jag lär in båda hållen samtidigt.

Luna visar här ytterligare en variant: Bakbenen på burken. Denna lär jag in genom att hunden backar upp och är bra för bakdelskontroll!

Glad 4:e Advent! Gör som Tora och Luna och damma av tomtekostymen för att försäkra sig om extra gullighetsgåvor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s