Publicerad i Valpkalender 2020

Valpkalender lucka 13: Slalom

Glad Lucia önskar världens gulligaste Lucia!

Idag ska vi lära oss slalom som innebär att hunden går slalom mellan benen alternativt runt föremål tex koner eller pinnar. Jag kommer här beskriva hur jag lär in slalom mellan benen.

Jag vill att hunden skall gå snävt mellan mina ben. I Första steget lockar jag in hunden mellan mina ben när jag har ett ben framför det andra och belönar i noshöjd invid mitt ben. När hunden förstått starten sätter jag fram andra benet när hunden är på väg ut ur första porten och lockar in i nästa med andra handen.

När hunden är mellan mina ben belönar jag åt det håll hunden ska sedan. Detta för att belöna i rätt riktning. Först när hunden förstått övningen sätter jag på ordet slalom. Sedan varierar jag belöningsplaceringen så jag slipper förväntan på ett specifikt ställe och då får ett stop.

Dagen till ära visar vi med luciakronan på huvudet! Vi vill också säga grattis till mellanhussen Hampus som fyller år!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s