Publicerad i Valpkalender 2020

Valpkalender lucka 6: Snurr/Spinn

Att snurra är ett populärt partytrick och användbart när man ska dansa på nyår!

Här står valpen framför mig när jag sitter så jag kommer ner på samma nivå. Först visar jag runt åt ena hållet hela vägen med en godishand och belönar flera gånger under varvet. När valpen förstått övningen belönar jag när hunden är i rörelse för att markera och vara tydlig att det är det den ska göra. Jag gör cirkeln med min hand mindre och mindre och jag lägger på ett ord mitt i rörelsen när hunden gör den utan godishand.

Ett tips är att öva in snurr åt båda hållen direkt och ge dem olika kommandon. Variera belöningstillfället så du får ett flyt om du vill att din hund inte stannar framför dig och väntar på belöning utan fortsätter in i en ny snurr. Om hunden inte riktigt klarar att göra detta mitt på golvet kan man använda ett hörn och sina ben som mur. Inne i rutan som bildas av hörnet och mina ben kan jag göra rutan så liten att hunden lättare förstår rörelsen utan godishand.

Glad Andra Advent!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s