Publicerad i Valpkalender 2020

Valpkalender lucka 1: Intro koppel

Att gå i koppel är en viktig egenskap hos hund då det i perioder och på en del platser råder koppeltvång. Om man väljer halsband eller sele är en smaksak och så länge hunden kan gå ordentligt i kopplet spelar det ingen roll. Jag föredrar halsband och börjar redan när jag hämtar valpen att sätta på halsband och koppel. Små valpar är ofta väldigt toleranta och glömmer fort att de har något på sig. Eftersom man är ute och kissar och bajsar väldigt ofta vänjer den sig fort om man tar på kopplet då. Lek eller använd godis eller hundens mat för att distrahera hunden från att försöka få av sig halsbandet

Jag använder ett fast halsband och ett vanligt koppel till valpen. Ett halsband av Nome modell går också att använda men jag väljer bort det eftersom valpen kan slita sig ur ett nome halsband så det används först när hunden är äldre.

Använd ett bra koppel som tål valptänder. Jag skulle aldrig ha ett flexikoppel på en valp, meningen är att den ska gå med mig på promenad och inte på egen tass. Dessutom har jag dålig kontroll på hunden med ett flexikoppel.

Toras utrustning
Truelove halsband Turkost med 3M invävda reflexer
Truelove arbetssele med 3M invävda reflexer, ställvab på 4 ställen så den passar även växande hund.
Läderkoppel, detta har hängt med sedan 2008 och håller ännu, en bra investering!

Halsband och sele är köpta från Karlstads Hundcenter, Stallplatsvägen 2 Färjestad
https://karlstadshundcenter.com/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s