Publicerad i Okategoriserade

Vägen mot födelsedagsfotografering!

Har ju en förkärlek till rekvisita, och jag tillverkar den gärna själv! I många fall är grunden kartong då det är lätt att arbeta med och hyfsat billigt! Luna fyller två år och jag börjar med att fundera på en scen, vad vill jag att bilden ska förmedla?

Jag vill förmedla hennes stjärnstatus och hade redan den perfekta bakgrunden, en röda mattan inspirerad! Fantasin har inga gränser så jag brukar försöka skissa upp min idé. Här är skissen för denna idé samt att jag ritat upp det jag ska tillverka med mått.

Jag använder limpistol (två olika) en för tjockare partier, detta lim torkar saktare och ger mer spelrum till justering samt en liten limpistol där limmet torkar jättefort. Brytbladskniv och linjaler är också universalhjälpmedel!

När jag mätt upp formerna på mina kartongark som skapats från ex flyttkartonger och skärt ut dem börjar jag foga ihop dem.

Jag installerade två batteridrivna ljusslingor och limmat fast lamporna ordentligt innan jag målade stjärnan i guld. Kanterna dekorerade jag med diamant tape.

Jag limmade ihop en stabil stomme samt gjorde en 2a som jag fäster med kardborreband på stjärnan, på så sätt bli stjärnan mer användbar till annat. Tvåan dekorerar jag med dekorgummi med glitter i cerise för det är Lunas färg.

Stommen blev svart med diamat tape.

Här ser ni stjärnan på plats och studion är klar. Resultatet kommer på Tisdag på Lunas egna dag!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s