Publicerad i Okategoriserade

Kursdax!

Igår kväll var det dax för kurs igen, tillfälle nr 2 och det övergripande temat var att stanna kvar och komma på inkallning!
Först var vi utomhus och Tora var lite mindre skeptisk till det hela, dock måste jag tänka på att inte vända henne bort från det som händer runt om utan vända henne så hon har koll på omgivningen.

Första övningen var filtövning start. Man lägger ut en filt och lär hunden att befinna sig på den och stanna kvar där. Att stanna kvar är skitsvårt om man är en Tora med myror i rumpan 🙂 Men bara jag vände oss så hon fick överblick av omgivningen gick det riktigt bra med stöd från omvänt lockande handen. Här är det också viktigt att lägga in fri kommando, dvs ett kommando som talar om att hunden får lämna filten, jag använder ordet OKEJ!

Sedan utvecklade vi med sitt stanna kvar på filten.

Efter det gick vi in och började med inkallningar, vi är då i varsinn dagisbox. Först med sitt stanna kvar och inkallning sedan med min favvoövning som Tora gjort sedan hon kom hit till oss: PING PONG övningen!

Den är helt suverän när det kommer till inkallning! Man kastar en godis åt höger, när hunden tar den och svalt kallar man in och kastar en godis åt vänster. Eftersom Tora är bekant med övningen var utmaningen att hämta en godis på främmande mark, men hon var supermodig och gick även åt det håll där de andra var. Man forsätter kasta och detta gör att hunden lär sig lyssna men även att en inkallning innebär nått roligt!

Jag fick köpa en tröja till Tora, täcket jag sydde var för litet.. Sen råkade det bli ett matchande supersnyggt petrol halsband också. Hon växer och blir stor min lilla guldklimp!

Det närmar sig födelsedag här, lilla Luna blir 2 år den 24:e och det är dax att planera födelsedagsfotografering! Jag har tänkt att ni ska få följa med och se hur jag gör när jag gör rekvisita så kom tillbaka om du är nyfiken på hur jag skapar miljöerna för mina fotograferingar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s