Publicerad i Okategoriserade

Pälsvård!

Gårdagen gick och vi städade och Luna behövde ett bad. Cavalierer behöver regelbunden pälsvård och med vått väder och en valp i huset kommer tovor som ett brev på posten!

Luna är ingen hund som gillar själva badmomentet, hon bara genomlider det hela. Innan jag badar henne går jag igenom pälsen, reder ut tovor och trimmar bort vissa partier. Hon hålls inte i utställningspäls så päls på tassarna trimmas ner till mer praktisk längd, likaså bakom öronen där hon har babyfjun som gärna tovar ihop sig direkt.

Sedan är det dax för badkaret och efter många års provande av olika schampon kör jag K9 serien som jag tycker är bäst samt inte luktar parfymfabrik!

Igår använde jag K9 Aloe vera schampo som jag alltid späder ut i en tom flaska, detta gör jag alltid med alla produkter. Ibland använder jag K9 blackness schampo på henne vilket ger henne en djupare färg. Jag använder schampo minst 2 gånger, sköljer ordentligt emellan och avslutar med spädd balsam. Igår använde jag aloevera balsam från K9.

Efter badet torkar jag så gott jag kan med handduk och avslutar sedan med att föna torr på trimbordet. Jag har en turbofön vilket är helt oumbärligt! Jag har fönat med handfön i många år och är superglad att slippa! Hundarna tycker om den bara man vänjer dem vid den men jag använder en huva som skyddar mot ljudet och att det blåser rakt in i öronen, se mer här: https://www.4dogs.se/halsa-hygien/halsa/ovrigt/happy-hoodie

Pälsvårdsverktyg nummer 1 är KAM! Den kammar jag igenom pälsen med ordentligt, ser till att tovor inte finns kvar osv. Det finns många fler pälsvårdsverktyg i min arsenal men kammen och klosaxen är mina huvudsakliga verktyg! Klosaxen kommer från Andis och jag vill inte klippa klor utan den!

Att gå igenom öronen, sengöra och klippa klor ingår i badproceduren, jag använder öronrengöring från K9 regelbundet för att hålla öronproblem borta på cavalier!

Efter att hon är torr och fin ser hon ut såhär:

Igår kväll var vi på en kvällspromenad i byn, där vi normalt sett inte går. Så på med lampor och reflexer och ut i höstmörkret! Ha en trevlig söndag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s