Publicerad i Okategoriserade

Valpkurs med Tora!

Igår började valpkursen på Karlstads Hundcenter med Johanna Lehman som instruktör. Flera frågar varför jag envisas med att gå valpkurs med mina valpar, jag måste väll ha kunskaperna redan?? Svaret är ett njae.. Varje valp är en ny individ och på kurs visar det sig vad man fuskat med eller glömt att träna. Man får ofta se nya sidor av sin valp då det är oförutsedda händelser och nya miljöer. Och det står klart att med just lilla Tora är nya miljöer svårt!
Det var ingen liten kaxig turboråtta jag hade med mig!

Eftersom det var första gången var det presentation samt lite koll på vart i träningen vi är nu. Första övningen var huruvida hunden faktiskt kan sitt namn. Det kan Tora, men hon tyckte att det hela var läskigt så när Johanna kom fram till oss tänkte Tora helt enkelt gå hem.

Andra övningen var sitt, vilket hon kunnat i flera veckor så check på den!

Sedan skulle vi leka med leksak, inte ett skit intressant sa Tora som hade fullt upp med att ta in miljön. Sedan skulle vi testa på omvänt lockande, detta har vi börjat med så det är hon duktig på men såklart på valpstadiet, man kan inte begära längre koncentration eller behärskning av en valp på 16 veckor.

Sedan var det gå fint i koppel startövning, denna fattade hon fort och vi kunde avancera å testa på steg två, detta också med bravur!

Läxan blir att fara runt och utforska nya miljöer! Och det själv utan Luna som stöd. Har ju alltid de två tillsammans men det får vara ändring på. Tora förlitar sig på Luna men måste också bygga upp sitt eget självförtroende, sen är det detta med mörker. Tora gillar inte mörker även om det är bättre nu, men kursen är utomhus kl 18:30. Det är mörkt…

Bilder har jag inte tid att ta, jag är där med min hund och inte min mobiltelefon, men ni får några bilder på när Tora upptäckte vart matsäckarna finns, I MÄNGDER!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s