Publicerad i Okategoriserade

Valpvardag

Att bo med en liten valp är gulligt och roligt men också mycket jobb! Dock är Tora än så länge en av de lättaste valparna jag haft. Hon sover hela nätterna, är tydlig i sina signaler så man lätt kan springa ut när hon behöver kissa. Igår var dock omvärlden väldigt spännande så det glömdes bort att kissa ute och det gjordes inne i tryggheten flera gånger, men det är så att ha valp.
Många stressar över rumsrenhet, gör inte det! En liten valp kan inte kontrollera vare sig blåsa eller tarm ännu. Allt ebror på dig som ägare att se signalerna och konsekvent se till att det görs ute. Du behöver alltså vara lyhörd själv. En valp är oftast inte rumsren förrän mellan 4-6 månader, innan dess kan den inte kontrollera detta.

Igår testade vi att vara modell. Tora tyckte det hela var obekvämt. Så vi hade helt enkelt mysstund bland softboxar och rekvisita. Att fota en liten valp är ALLTID på valpens villkor! Det får inte bli vare sig tvång eller något jobbigt över det. Men några fina bilder blev det! Jag finns nära henne och hon fick lite smulor av gotte. Det som syns på bilden är oftast inte hela sanningen. Jag använder mig av kamera på stativ och fjärrkontroll! Sen kan man redigera i efterhand och ta bort oönskade element i bilden 😉

Så vad gör man då med en liten valp förutom att springa ut? Jag har börjat med namnförståelse och inkallning. Tora har hetat Tora sedan hon var liten så redan hos uppfödaren har hon hört ljuset. Detta underlättar mycket och hon är riktigt duktig på att komma när man ropar!

Jag startar aldrig en inlärning av namn/inkallning när valpen är fullt upptagen, ropa när valpen redan är på gång mot dig! När valpen kommer är det kalas!!! Toras belöning är kel och bus med mig vilket hon i nuläget tycker är supertoppen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s