Publicerad i Okategoriserade

Förberedelser…

Det är en del praktiskt att tänka på när man skaffar valp. För det första behöver man se över miljön i hemmet, hur valpsäkert är det?

Här har satts upp kompostgaller som extra vid grindarna. Vis av hur Mini var som liten vet jag att man eventuellt kan sticka in huvudet mellan spjälorna och fastna. Sladdar bör plockas bort, och annat i golvnivå säkras. Vi har en hel del kvar och uppsatt efter att Luna kom hit.

Saker man bör titta på och förbereda är att tänka över försäkring, tid för 12 veckorsvaccination hos veterinär och köpa hem avmaskning.

Sen det roliga: valpens utrustning! Leksaker, halsband, koppel osv har jag ju skapat själv. Skålen och maten är inköpt.

Omgivningen bör också kotrolleras, många vill komma och hälsa på valpen men den, liksom ett nyfött barn, behöver lugn och ro för att aklimatisera sig. Den behöver få lära sig hemmet och dess invånare. Sen beroende på individ behöver den få uppleva omgivning i små doser. Träffa andra väl valda hundar och människor.

Att kunna slappna av och vara passiv är för mig viktigt och då gäller det att från början träna detta. Tråkigt är det men väl värt i slutändan. Så alla runt omkring mig som anmält intresse av att träffa valp, ni får vänta tills jag säger till. I första hand ska hon lära känna oss som familj, där efter våra närmaste..

På fredag är det dax att hämta hem Tora! Ser fram emot detta galet mycket!

Två stjärnor! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s