Publicerad i Okategoriserade

En tripp till min veterinär med min stjärna…

Mini, min Mini ❤ Min klippa.. Fick tid hos lokala veterinären Hanna Klinkenberg på Forshaga- Deje veterinärpraktik för en koll på Minis vänstra öra. Vid värme och fukt får cavalierer lätt problem i sina öron. Hängande öron och lång päls är en utmärkt grogrund för svamp och trots att jag rakat ner öronen på både insida och utsida och behandlat med vanlig öronrengörning intensivt räckte det inte. Höger öra blev bra men vänster blev det inte.

Efter alla år med hängande öron känner jag på lukten när det är svamp och mycket riktigt så hade hon det. Hon kliar sig inte mycket eller skakar så hon har inga jättebesvär men jag reagerar oftast i tid numera.

Vi åker till veterinären och en tjutande glad Mini stormar in, upp på vågen och vikten är bra! In och låter sig undersökas från topp till tå, Hanna får titta i öronen, i munnen å klämma och känna. Efter att hon kollat i mikroskåp på öronsekretet visade det sig att det ”bara” var svamp och inga bakterier. Så nu kör vi en kur Betnovat i 14 dagar.

Det roligaste var ändå när Hanna satte sig för att dokumentera och skriva recept. Mini är ju ganska belevad så hon vet att på detta ställe får man karameller! Hanna tyckte dock inte det lämpade sig eftersom Mini haft magsjuka. Mini var av en annan åsikt, hon såg karamellburken å såg på Hanna. Hanna går iväg och hämtar lite dietfoderkulor! Hon är som en öppen bok min Mini.

Men en hund som henne är en dröm att ha med, lugn och trygg i alla situationer, tar allt med ro och hetsar inte upp sig. Hon har varit guld värd för Luna och jag vill verkligen att hon skall vara en förebild för nästa lilla guldklimp till pälsbarn!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s