Publicerad i Okategoriserade

Bebistankar

Nu tänkte jag skriva lite om pälsvård hos hund. När man väljer en hundras bör man ta i beaktande hur mycket tid man är villig att lägga på pälsvård.
Cavalier King Charles Spaniel skall enligt SKK inte kräva så mycket pälsvård. Men liksom håret man själv har på huvudet behöver alla hundar badas och kammas! Mini kräver mer pälsvård än Luna pga pälsvalitet. Främst är det öronen som kräver uppmärksamhet ofta!

Så hur mycket kräver en borderterrier förutom genoborstning och ett bad då och då? Svaret är väldigt lite. Johanna (Hundfrissan på KHC) kommer lära mig trimma, men jag tror nog att jag får ha stående trimtider hos henne. Enligt vad jag läst på nätet behövs det inte mer än 2-4 gånger per år om man inte ställer ut den.

Att borsta och kamma sin hund har många fördelar! Dels är det en viktig del i hanteringsträningen men också ett bra sätt att upptäcka avvikelser. Att gå igenom sin hund en gång i veckan och kolla öron, tänder osv är för mig viktigt. Dessutom skall ju klorna klippas!
Fästingar är ett gissel och jag använder giftfria alternativ. De äter Fixodida zx här hemma vilket jag tycker hjälper bra, fästingarna sätter sig inte fast utan kryper omkring. Innan jag drar ut i skog och mark sprayar jag med balsamspray som doftar lavendel just nu. Det finns färstingmedel att köpa tex K9 Kunzea Sommarspray. Efter jag kommit hem från skog och mark borstar jag igenom hundarna, då brukar de flesta fästingar som kryper omkring ramla av. Mina har inte haft många fästingar som suttit fast i år!

Det var lite om pälsvård. Här ser ni

Bild lånad från Kennel Hagbords på sötaste Elsa Race

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s