Publicerad i Okategoriserade

MyDog 2020 dag 1..

Efter en lång resa till Göteborg igår där jag blev stående i en timme pga en bilolycka i Värmlandsbro i en kilometerlång bilkö kom jag slutligen fram till Scandic Backadal. Efter en dusch och lite organiserande inför första dagen på MyDog var det dax att sova.

Klockan ringde tidigt i morse och jag och de andra domarna åkte mot mässan. Att se en banvandring i någon av freestylegrenarna är en show i sig. Flertalet förare går runt i sin egen bubbla, många går igenom sina program utan hund innan de tar in hunden för att den ska få känna på miljön. Att tävla på en stor mässa är storslaget och bjuder på många moment man inte kan hitta någon annan stans. Mycket folk, stoooor ring och ibland luckor i golvet som rör sig, halt underlag och massor att titta på.

Första parkett med den äran!

kl 09 började finalen i TtM vilket är en inofficiell lagklass där man måste vara mer än 6 tassar och fötter på planen. Tre lag hade kvalat hit och vi fick se tre fina program. TtM ärr en svår gren att döma pga den bredd på lagen, ett lag kan vara en förare med två hundar, fyra förare med varsin hund eller en hund med flera förare.

Efter TtM var det dax för HtM, Heelwork to Music, som är en gren som bygger på positionsarbete till Musik. Man har 10 olika positioner att välja bland, de flesta används i ett klass 3 program och i olika riktningar samt med tempoväxlingar. Sveriges 12 bästa ekipage gjorde fina prestationer med en enorm rikedom på teman. I vilken annan sport kan man som domare se en romersk krigare, james bond och en pirat? Höra musik, allt från Sakta vi går genom stan med Monica Zetterlund till hårdrock och disneymusik?

Det är bara i Freestyle, HtM och TtM det händer!

Efter att ha dömt 15 av sveriges bästa ekipage var det dax för shopping, allt på ett ställe.. Blev en sele till tofflan och en vetbed samt ben.. Får se om det blir nått mer innan jag åker hem på söndag…

Nu ska man sova och ladda om inför Freestylefinalen i morgon.. Sov gott och jag hoppas kunna bjuda på mer bilder i morgon!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s