Publicerad i Tofflans Adventskalender 19

Tofflan öppnar lucka 24: Position 9 och 10

HtM är en förkortning för hundsporten Heelwork to Music som är ett fritt utformat program till musik byggt på 10 olika positioner. Position 9 är mellan mattes ben och våra näsor är åt samma håll och position 10 är likadant fast jag tittar mot mattes motsatta håll. Matte börjar med att lära mig ingångar till rätt position. Hon lockar med godishand till mellan hennes ben, hon står nu lite bredare än vid när jag ska stå på fötterna. Matte väntar lite längre å längre innan belöning för att jag ska behålla position. Matte döper positionerna till siffror enligt HtM positionerna.

Vad? Jag kommer in i position
Varför? För att jag följer handen, sedan på kommando
När? Först för att jag kommer in i position med godishand sedan på kommando.
Hur? Här ger matte mig godis från handen nära sitt ben.

God Jul alla hunderbara!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s