Publicerad i Tofflans Adventskalender 19

Tofflan öppnar lucka 23: Dansa

  1. Dansa

Jag har dansat hela mitt liv, att stå på bakbenen gör jag hela tiden men det är inte så för alla hundar. För en del hundar är det jättesvårt och man kan få börja väldigt försiktigt och träna upp muskulaturen för att undvika skador.
Min matte gjorde så att hon hade mig framför sig med min rumpa på hennes fötter, sedan belönade hon för att jag reste lite uppåt, bara lättade på tassarna, sedan fortsatte vi med hennes ben som stöd tills hon var säker på att jag kunde stå fritt utan risk. Att resa sig upp till dansa gör man sakta och noggrant rakt upp och med balans, jag får inte hoppa uppåt å sen stå och ha svårt att hitta balansen.

Vad? Jag dansar på bakbenen
Varför? För att jag reser mig på bakbenen lugnt och balanserat
När? Först för att jag söker mig uppåt stegvis, sedan med mindre och mindre stöd. Slutmålet är på kommando från röst eller handtecken.
Hur? Matte ger mig godis åt det håll jag ska, dvs från handen uppåt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s