Publicerad i Tofflans Adventskalender 19

Tofflan öppnar lucka 21: Nostarget

En target är någonting jag ska koncentrera mig på, det finns olika sorters targets och här är några:

Tasstarget: något jag ska sätta en eller flera tassar på.
Nostarget: Något jag ska sätta nosen på
Kroppstarget: att en viss del av mig rör vid tex. Matte
Syntarget: något jag tittar på

Targets kan matte sedan använda för att lära mig andra trick eller att få trick med mer precision, jag kommer berätta om nostarget och vad man kan använda det till.

Här ska jag dutta med nosen på något, det kan vara en boll på en pinne eller på mattes hand. Först får jag godis för att jag tittar på targeten, sedan för att jag puttar. Just nu tränar vi på att jag ska frysa vid targeten, dvs stå stilla med nosen på länge. Man kan också träna upp ett allt hårdare tryck med nosen.

Nostarget i handen använder matte när hon lär in trick som viska i hennes öra, matte har sin näsa som nostarget vid tricket puss.

När jag skulle lära mig att gå bort från matte använde hon en targetpinne som stod en bit bort, först stod den nära å eftersom jag är så nyfiken gick jag dit och nosade, klickern sa klick och matte kastade godis. Jag återvände för att inspektera saken igen å fick ännu mer klick och godis.

Här har vi klickat in dutt på tomtens näsa, ser ut som hon pussar den ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s