Publicerad i Tofflans Adventskalender 19

Tofflan öppnar lucka 19: Tass

Tass

Övningen går ut på att jag ska lägga min tass i mattes hand. Denna övning har hon shejpat in med hjälp av klicker. Hon håller fram sin öppna tomma hand samtidigt som hon är beredd med klicker och karameller. Så fort jag lyfter en tass klickar hon. I början räcker det med en tyngdöverföring och en tanke att lyfta tassen. Jag får i denna övning tänka själv och matte bara väntar på rätt beteende.

Vad? Jag lägger tassen i mattes hand
Varför? För att jag lägger tassen i mattes hand, till att börja med utan kommando sedan med kommando.
När? Först för att jag tänker lyfta tassen sedan för att jag lyfter den och till slut för att jag lägger den i mattes hand.
Hur? Matte använder klicker och ger mig godis från andra handen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s