Publicerad i Tofflans Adventskalender 19

Tofflan öppnar lucka 17: Position 2 och 6

Heelworkpositionerna 2 och 6 är framför matte när jag står med min sida mot henne. Heelworkposition 2 står jag med min högra sida mot matte och position 6 är med min vänstra sida. Hon har lärt mig på två sätt, dels genom att visa med en hand och belöna framför nosen men också genom att använda en platta, hon kallar det targetplatta. Targetplatta lär man in som ett eget trick.

När hon visat mig in i position har hon belönat så nära sitt ben hon kan. Hon kallar positionerna för två och sex.

Vad? Jag kommer in i position.
Varför? För att jag följer mattes hand och sedan kommando
När? Först för att jag kommer i rätt position med och utan hand, sedan på kommando. Sedan att jag står kvar.
Hur? Matte använder klicker och ger mig godis framför näsan och framför mig på golvet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s