Publicerad i Tofflans Adventskalender 19

Tofflan öppnar lucka 15: Vänd

”Framför startövning” Vänd

Att jag går framför matte delar hon upp i olika bitar, första biten är vänd och då ska jag stå med rumpan mot henne redo att gå framåt. Först visar hon mig som en fiskkrok från att jag står nos mot näsa till att jag står med rumpan mot henne med en godishand. Detta för att jag ska få in startpositionen. Det här kan vara ganska knepigt när man helst vill att man har matte framför sig. Matte belönar mig mitt framför nosen så jag har blicken framåt. Steg två är att göra rörelsen efter en hand och att hon sedan kastar godis framför mig med andra handen. Hon använder klicker för att markera när jag gör rätt.Omvänt lockande använder hon här för att få mig att stå kvar. När jag börjar lära mig rörelsen med hjälphand lägger hon in kommando och plockar succesivt bort hjälphanden. Hon är noga med att variera om belöningen kommer fort eller att jag får vänta. Var noga med att belöna upp om din hund gör rörelsen självständigt, då blir det kalas!!!

Vad? Jag står med rumpan mot matte
Varför? För att jag vänder mig bort från matte och står framför henne
När? Först för att jag vänder mig bort, sedan för att jag står kvar.
Hur? Matte använder klicker och ger mig godis framför näsan och framför mig på golvet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s