Publicerad i Tofflans Adventskalender 19

Tofflan öppnar lucka 13: Lucia!

Omvänt lockande

Omvänt lockande är en svår övning men som är bra om matte vill att jag behåller en position länge eller är helt stilla. Den kan också användas när man vill att jag ska fortsätta med ett moment tex backa.. Omvänt lockande är kort och gott: öppen hand med godis betyder rätt fortsätt, stängd hand betyder att jag inte gör rätt. Matte lär in det genom att hon håller godis i sin stängda hand, när jag slutar försöka stjäla den säger hon sitt belöningsord och öppnar handen och ger mig en godis med andra handen. När jag lärt mig behärska mig kommer hon öppna handen och jag får inte ta godis innan belöningsordet för då stänger hon handen.

(Observera att hon ger mig godis direkt ur belöningshanden på bilderna eftersom hon styr kameran med den andra)

Vad? Jag behärskar mig och tar inte godis innan belöningsord.
Varför? För att jag visar behärskning, att jag är stilla eller fortsätter med ett moment.
När? Först när slutar försöka stjäla godis, sedan för att jag är stilla.
Hur? Här ger matte mig godis från handen fast med den hand hon inte ”lockar” mig med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s