Publicerad i Tofflans Adventskalender 19

Tofflan öppnar lucka 12: Position 1 och 5

Position 1 och 5 i HtM

HtM är en förkortning för hundsporten Heelwork to Music som är ett fritt utformat program till musik byggt på 10 olika positioner. Position 1 är lydnadens Fot och position 5 är likadant fast på mattes högra sida. Matte börjar med att lära mig ingångar till rätt position. Hon lockar med godishand till en fiskkrok från framför sig och bakåt och i en båge bakom henne och stannar när jag står med min bog vid hennes ben och vi är vända med nos och näsa åt samma håll. Matte väntar lite längre å längre innan belöning för att jag ska behålla position. Matte döper positionerna till siffror enligt HtM positionerna.

Vad? Jag kommer in i position
Varför? För att jag följer handen, sedan på kommando
När? Först för att jag kommer in i position med godishand sedan på kommando.
Hur? Här ger matte mig godis från handen nära sitt ben.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s