Publicerad i Tofflans Adventskalender 19

Tofflan öppnar lucka 9: På fötter

Fot

Här står jag mellan mattes ben med mina tassar på hennes fötter till en början står vi stilla men sedan går matte sakta framåt. Jag lärde mig detta genom att matte visade med en godishand in mellan hennes ben, hon vinklade fötterna så jag kom upp på dem. Jag lärde mig ganska fort och då sa hon ordet fot vilket ger mig signalen att jag ska gå upp på hennes fötter. Detta trick kan vara svårt för i huvudsak små hundar som tycker att mellan benen är läskigt att vara.

Vad? Jag står på hennes fötter
Varför? För att jag går upp på hennes fötter, först med stöd och mycket belöning sedan på kommando.
När? Först när jag går in mellan benen, sedan när jag träffar hennes fötter. Sedan på kommando och sen när vi går.
Hur? Här ger matte mig godis från handen, hon kastar godis för att avsluta och frigöra mig när hon vill börja om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s