Publicerad i Tofflans Adventskalender 19

Tofflan öppnar lucka 6: Burken

Burken

Att stå med framtassarna på en burk, låda eller nånting annat gillar jag mycket! Jag kan också gå med baktassarna runt burken några steg åt båda hållen, matte har gjort det tydligt å kallar det för upp (upp på burken) burka (åt mitt vänstra håll) och grön (åt höger). Man börjar med att locka med godishand upp på burken. Man får träna på att dels gå upp med kommando och att stå kvar längre och längre. Burken tycker jag är ett bra hjälpmedel när man ska träna på att stå kvar medan matte gör annat som att gå längre bort. Man vet vart man ska ha sina tassar och det är lättare att stå kvar, mina tassar har nämligen en ovana att springa iväg.

Vad? Jag står på burken
Varför? För att jag går upp med tassarna på burken, i början med hjälphand som visar och sedan på kommando.
När? Först när jag har en tass på burken, sedan båda, sedan efter att matte gett mig kommando.
Hur? Till en början ofta framför hunden, sedan för att den gör lite till tex tar upp andra tassen. Kasta iväg en godis för att frigöra, till slut kommer även din hund gå upp på burken själv och då lägger du till kommando.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s