Publicerad i Tofflans Adventskalender 19

Tofflan öppnar lucka 4: Snurrar

Snurrar 

Här står jag framför matte när hon sitter så hon kommer ner. Först visar hon mig runt åt ena hollet hela vägen med en godishand och belönar flera gånger under varvet. När jag förstått övningen belönar hon när jag är i rörelse för att markera och vara tydlig att det är det jag ska göra. Hon lägger på ett ord mitt i rörelsen när jag gör den utan godishand. Ett tips är att öva in snurr åt båda hållen direkt och ge dem olika kommandon. Variera belöningstillfället så du får ett flyt om du vill att din hund inte stannar framför dig och väntar på belöning utan fortsätter in i en ny snurr. 

Vad? Jag snurrar 
Varför? För att snurrar, i början med hjälphand sedan på kommando. 
När? Först när jag snurrar ett kvarts varv sedan ett halvt, sedan efter att matte gett mig kommando. 
Hur? Framför mig till en början sedan på marken. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s