Publicerad i Okategoriserade

Tofflans Adventskalender!

Så klart har Dejliga Tassar en egen adventskalender, i år är det självaste Tofflan som skapar och jag lovar er massa tips på olika trix du och din hund kan lära er!

 • Läxa: Belöningsprioritering

  15 januari, 2021 av

  I kursstarten av Pernilla Pöykiöniemis kurs Grunda Grunderna var en av läxorna att prioritera belöningar. Både leksak och Godis. att avgöra om ett godis är bättre än det andra när man har en konstant hungrig terrier var klurigt, men här kommer listan hitils: Sund Hundmat Elitbitar Sund Hundmat oxhjärta Sund Hundmat Hjortbitar Hemma bakade kakor… Läs mer

 • Träning med whippetligan och Öset!

  11 januari, 2021 av

  Igår träffades vi äntligen för årets första träning med whippets och tant Ösa. Luna fick träna på kedja hopp mellan armar och sedan fram mot en burk. Vi tränade vänd och fram först och sedan upp på burken. Vi fick ett stop efter hoppet jag får klura ut hur vi får bort. Tora tränade på… Läs mer

 • Skogen!

  9 januari, 2021 av

  För mig är skogen en plats för att hämta andan, bara vara och umgås med mina hundar. Igår tog jag med mig långlinan för att passa på att göra lite läxa med Tora. Luna var med men det visade sig vara det största problemet. Hon lyckades på ett otroligt sätt trassla in sig i Toras… Läs mer

 • När bilden man tagit ses i…

  7 januari, 2021 av

  …Expressen!!! Tack vare Anita Axelsson som jag fick äran att fotografera finns nu en bild jag tagit i Expressen! En intressant artikel för er som tror att det inte är dyrt att ha hund och som man bör läsa innan man skaffar en. Jag kan dock inte låta bli att skratta åt att de lät… Läs mer

 • Tora hos frisören!

  4 januari, 2021 av

  Idag åkte jag med Tora till Karlstad Hundcenter. Johannas elev behövde ett stycket terrier att träna på och vi ställer gärna upp! Hon skötte sig briljant och kom ut dom en lika sockersöt men mindre pälsad terrier. Min första hund var en pudel som trimmades regelbundet hos frisör men jag hade totalt glömt känslan av… Läs mer

 • Gott Nytt År!!

  1 januari, 2021 av

  Ett nytt år har börjat och normalt sett har jag skrivit en krönika om gångna året men inte i år. Året 2020 var ett tufft år på många plan och mitt DreamTeam förändrades drastiskt. Det enda jag vill belysa är att en liten terrier äntrade mitt liv, en fantastisk liten Tora! Nyårsafton avklarade med träning!… Läs mer

 • Valpkalender lucka 24: Tass

  24 december, 2020 av

  Att hunden ger high five eller vinkar är ett gulligt trick och man kan lära in det på flera sätt. Jag lär in det genom att hunden lägger sin tass i min hand. Jag räcker fram min hand och låter hunden först pröva. En del hundar provar själva att lägga sin tass i handen. I… Läs mer

 • Valpkalender lucka 23: Pälsvård!

  23 december, 2020 av

  Alla hundar behöver en genomkamning regelbundet. Då passar man också på att kolla så pälsen är fin och att huden är utan sår och irritationer. En längre päls som tex. På en cavalier behöver badas regelbundet och där kan det lätt uppstå tovor. Vad man använder för schampo och balsam samt kammar är en smaksak… Läs mer

 • Valpkalender lucka 22: Ligg

  22 december, 2020 av

  Att kunna lägga hunden är bra när man vill parkera den på en filt eller på en plats och den ska bli kvar där. Jag upplever att hunden lättare kan vara kvar i liggande ställning än i sittande. Jag lär in det med hunden framför mig med godis i stängd hand som jag sätter på… Läs mer

 • Valpkalender lucka 21: Mellan benen

  21 december, 2020 av

  Att hunden befinner sig mellan mina ben är för mig lika med parkering. Jag vet vart hunden är och den vet vart den skall vara. Detta är bra när jag kanske möter någon jag vill prata med utan att hunden far runt. Detta är även bra om man kommer i en situation där man vill… Läs mer

Visa alla inlägg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s