Tofflans Adventskalender!

Så klart har Dejliga Tassar en egen adventskalender, i år är det självaste Tofflan som skapar och jag lovar er massa tips på olika trix du och din hund kan lära er!

 • Julen är slut, nu åkte den ut!

  21 januari, 2020 av

  Nytt år och nystart för många inklusive mig. Jag hade äntligen tid att slänga ut julen i lokalen och passade naturligtvis på att träna lite. Denna gång var det Luna supertoffla och Mini piratprinsessa som fick köra lite freestyle ihop vilket då kan kallas Teamwork to Music. Teamwork to Music är en inofficiell gren där… Läs mer

 • MyDog dag 2: Svenska Mästare är!

  4 januari, 2020 av

  Efter en underbar förmiddag var så Svenska mästerskapen slut. Att döma sådan här hög kvalitet tar på krafterna men har varit superkul! Tack för förstroendet och äran! Blev en snabb shoppingrunda idag med, Foxy behövde en ny reflexväst och en karda.. passade också på att pussa på lite borderterriers.. En fördel med mässor är alla… Läs mer

 • MyDog 2020 dag 1..

  3 januari, 2020 av

  Efter en lång resa till Göteborg igår där jag blev stående i en timme pga en bilolycka i Värmlandsbro i en kilometerlång bilkö kom jag slutligen fram till Scandic Backadal. Efter en dusch och lite organiserande inför första dagen på MyDog var det dax att sova. Klockan ringde tidigt i morse och jag och de… Läs mer

 • Välkommen 2020!

  1 januari, 2020 av

  Så var 2019 slut, det största som hände på hundfronten var att vi fick en liten Toffla under vårt tak. Denna lilla pyttevalp har skakat om vår värld, inget blev egentligen som tänkt men har blivit helt underbart ändå! Nu laddar jag inför årets första och största domaruppdrag, jag ska döma Svenska Mästerskapen och Agria… Läs mer

 • 2019 lider mot sitt slut… 2020 loading…

  30 december, 2019 av

  Att avsluta 2019 på ett bra sätt gjordes genom en träff med Lehmans gäng och min kamera. Det är alltid roligt att fota hundar och nu var temat nyår. Partyhatt pysslades ihop och sen skulle den sitta på huvudet på hund, gärna vara kvar där på en hund som är stilla. Att fota hundar är… Läs mer

 • Tofflan öppnar lucka 24: Position 9 och 10

  24 december, 2019 av

  HtM är en förkortning för hundsporten Heelwork to Music som är ett fritt utformat program till musik byggt på 10 olika positioner. Position 9 är mellan mattes ben och våra näsor är åt samma håll och position 10 är likadant fast jag tittar mot mattes motsatta håll. Matte börjar med att lära mig ingångar till… Läs mer

 • Tofflan öppnar lucka 23: Dansa

  23 december, 2019 av

  Dansa Jag har dansat hela mitt liv, att stå på bakbenen gör jag hela tiden men det är inte så för alla hundar. För en del hundar är det jättesvårt och man kan få börja väldigt försiktigt och träna upp muskulaturen för att undvika skador.Min matte gjorde så att hon hade mig framför sig med… Läs mer

 • Tofflan öppnar lucka 22: Buga

  22 december, 2019 av

  Mattes favvoavslut på program! Man ligger ner med främre delen av kroppen och står med bakre. Svårt att inte lägga sig helt och matte får vara jättesnabb i början att belöna rätt sak. Hon använder klicker. Först gör hon snabbt samma sak som vid ligg med sin hand men bara jag söker mig nedåt med… Läs mer

 • Tofflan öppnar lucka 21: Nostarget

  21 december, 2019 av

  En target är någonting jag ska koncentrera mig på, det finns olika sorters targets och här är några: Tasstarget: något jag ska sätta en eller flera tassar på.Nostarget: Något jag ska sätta nosen påKroppstarget: att en viss del av mig rör vid tex. MatteSyntarget: något jag tittar på Targets kan matte sedan använda för att… Läs mer

 • Tofflan öppnar lucka 20: Butt

  20 december, 2019 av

  Butt Butt är en variant på backa övning där målet är att jag på kommando skall backa tills jag når någonting och då klättra upp med baktassarna på det, alltså med rumpan kliva upp på något. Denna övning är bra för då tränar jag min bakdelskontroll och får koll på att jag även har baktassar.… Läs mer

Visa alla inlägg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s