Tofflans Adventskalender!

Så klart har Dejliga Tassar en egen adventskalender, i år är det självaste Tofflan som skapar och jag lovar er massa tips på olika trix du och din hund kan lära er!

 • Tofflan öppnar lucka 9: På fötter

  9 december, 2019 av

  Fot Här står jag mellan mattes ben med mina tassar på hennes fötter till en början står vi stilla men sedan går matte sakta framåt. Jag lärde mig detta genom att matte visade med en godishand in mellan hennes ben, hon vinklade fötterna så jag kom upp på dem. Jag lärde mig ganska fort och… Läs mer

 • Tofflan öppnar lucka 8: Klicker

  8 december, 2019 av

  Klicker Klickern är en superbra liten plastlåda! När den säger klick betyder det att godis kommer! Denna lilla sak använder matte mycket då hon kan klicka exakt i den sekund som jag gör rätt. Hon har ”klickat in” mig vilket lärde mig vad den betyder. Att klicka in en hund brukar gå ganska fort. Man… Läs mer

 • Tofflan öppnar lucka 7: Pinnen

  7 december, 2019 av

  Runt en pinne Matte håller i en pinne som jag går runt. Här får jag godis genom att matte först visar mig att det är grejen hon håller i som jag ska göra nånting med. Först visar hon mig med godishand men ganska fort börjar hon kasta godis runt pinnen . Detta för att jag… Läs mer

 • Tofflan öppnar lucka 6: Burken

  6 december, 2019 av

  Burken Att stå med framtassarna på en burk, låda eller nånting annat gillar jag mycket! Jag kan också gå med baktassarna runt burken några steg åt båda hållen, matte har gjort det tydligt å kallar det för upp (upp på burken) burka (åt mitt vänstra håll) och grön (åt höger). Man börjar med att locka… Läs mer

 • Tofflan öppnar lucka 5: Hopp över pinne

  5 december, 2019 av

  Hoppa över pinne Att hoppa är skitskoj! Här leker mamma leken pingpong för att få fina hopp, den går ut på att hon sitter med en pinne mot en vägg eller något annat som tex. En stol och kastar godis fram och tillbaka över den när jag förstått övningen säger hon sitt kommando samtidigt som… Läs mer

 • Tofflan öppnar lucka 4: Snurrar

  4 december, 2019 av

  Snurrar  Här står jag framför matte när hon sitter så hon kommer ner. Först visar hon mig runt åt ena hollet hela vägen med en godishand och belönar flera gånger under varvet. När jag förstått övningen belönar hon när jag är i rörelse för att markera och vara tydlig att det är det jag ska göra. Hon lägger på… Läs mer

 • Tofflan öppnar lucka 3: Slalom

  3 december, 2019 av

  Slalom mellan benen  För att lära mig gå slalom tog matte ner övningen i mindre delar. Den första delen blir att få mig att gå in mellan hennes ben. Hon visade mig med godishand och ganska snabbt släppte hon godisen på marken medan hon flyttade fram sitt andra ben. För att få flyt i rörelsen kastar… Läs mer

 • Tofflan öppnar lucka 2: Ligg

  2 december, 2019 av

  Här är jag framför matte och hon håller sin hand framför mig och sänker den tills jag ligger, då släpper hon godis på marken. Hon repeterar många gånger och jag lärde mig på sättet hon håller sin hand vad hon vill. När jag genom att bara se handen lägger mig lägger hon på ett ord,… Läs mer

 • Tofflan öppnar lucka 1: Sitt

  1 december, 2019 av

  När jag står framför matte, för hon handen med en godbit i mot min nos. Här är hon noga med att inte ha handen för högt upp så jag reser på sig på bakbenen. När jag sätter mig belönar hon direkt. När jag sen sätter mig spontant för att jag förstått vad hon vill lägger… Läs mer

 • Belöningstassen

  30 november, 2019 av

  Belöningstassen Vid all träning använder matte belöningsbaserade metoder, dvs att jag får lön för utfört arbete och att jag gjort detta av egen fri vilja. Det finns olika sätt att belöna mig: Godis Leksak Lek med förare Klappar och mys! Om man som min matte arbetar med godisbelöning i de flesta momentinlärningarna finns det saker… Läs mer

Visa alla inlägg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s