Publicerad i Tofflans Adventskalender 19

Tofflans Adventskalender!

Så klart har Dejliga Tassar en egen adventskalender, i år är det självaste Tofflan som skapar och jag lovar er massa tips på olika trix du och din hund kan lära er!

 • Temakväll utställning!

  17 september, 2022 av

  I torsdags var det temakväll på Karlstads Hundcenter, KHC, med Johanna. Jag och Tora är alltid nyfikna på allt och vi gillar att träna med andra så vi åkte såklart på denna med! Denna gång var det tema utställning och vi fick massa tips och trix för att visa våra hundar på bästa sätt. Tora… Läs mer

 • Superteamet och Supertora ❤

  3 september, 2022 av

  De senaste veckorna har jag dammat av en hel del. Team Karlstad skulle arrangera tävling igen vilket vi inte gjort sedan innan Covid 19 startade.Hallen i Åmål var bokad sedan flera månader och nu skulle allt klaffa. Domarpärmar dammades av, protokoll skrevs ut och bra att ha lådan sågs över.Rosetter beställdes och han komma i… Läs mer

 • Vardag och fest!

  24 augusti, 2022 av

  Allt för ofta tänker vi inte på de där små sakerna i vardagen, som att hundarna är med överallt. Jag har renoverat och gjort ett gästrum/hundträningsrum! Det är inte riktigt klart ännu då det behövs lite speglar och hyllor för förvaring av godis och träningstillbehör! Luna är min skugga som lägger sig och sover där… Läs mer

 • Längesedan nu…

  30 juli, 2022 av

  Det är en halv evighet sedan jag skrev något här. Det har hänt en del på det privata planet och en ny vardag ska funka. Jag har varit sjukskriven och haft en riktigt jobbig vår och sommar. Nu börjar jag vakna till liv igen, och jag skäms över att jag inte rapporterat om min otroliga… Läs mer

 • Nytt år och nya vanor!

  27 februari, 2022 av

  Vi börjar så sakta lämna covidbubblan och det är dax att sätta igång. Nog för att vi har tränat men inte med den målmedvetenhet som när man har en tävlingssäsong framför sig. Jag jobbar i äldreomsorgen och innaför dörrarna råder det fortfarande begränsningar och försiktighet även om allt återgått till normalt utanför. Jag är ännu… Läs mer

 • DT kalender lucka 23: Ljussättning

  23 december, 2021 av

  Det är ju ljuset som träffar sensorn som gör att det blir en bild, med kamerans inställningar kan man göra mycket men att få en bra grund är A och O.. Att ha studiolampor, blixtar och softbox är såklart ett enkelt men dyrt sätt. Men om man inte har det får man vara uppfinningsrik. Se… Läs mer

 • DT kalender lucka 22: Hundörat

  22 december, 2021 av

  Hundens öron Att regelbundet kolla hundens öron är viktigt då det ofta är en källa till besvär. Hundens öra är anatomiskt uppbyggt så var från en inflammation inte kan rinna ut. Från trumhinnan och utåt är hörselgången horisontell för att sedan vika av uppåt i nästan 90﮿ Vinkel. Många hundraser har dessutom trånga hörselgångar igenvuxna… Läs mer

 • DT kalender lucka 21: I Låda

  21 december, 2021 av

  Att sätta hunden i en låda är ett bra hjälpmedel för unga hundar och valpar. Det ger en tydlig ram för vart hunden skall vara. Jag lär in på precis samma sätt som target och upp på lådan, men här ger jag det ett annat namn nämligen i. Locka hunden att själv kliva i lådan,… Läs mer

 • DT kalender lucka 20: Bildkomposition

  20 december, 2021 av

  Bildkomposition är läran om hur man inom bildkonsten placerar olika delar i en bild för att de i samverkan ska bilda en helhet. Jag kommer nu ta upp några exempel. Förgrund och bakgrundatt använda en bakgrund och en förgrund gör att bilden inte upplevs som så platt. Jag väljer ofta att ha en diskretare bakgrund, alternativt att jag ställer in… Läs mer

Visa alla inlägg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s