Publicerad i Okategoriserade

Kurs och veterinär

En gång kvar på valpkursen på Karlstads Hundcenter, sista tillfället är den 21/5 och vad passar då bättre än att fortsätta med en annan kurs?

När Johanna skulle ha Freestylekurs kunde jag inte låta bli att anmäla lilla Tofflan, så igår var vi på första kurstillfället!
Vi fick se duktiga Malin och Jax och deras Freestyleprogram, sen demade tant Ösa och vi fick prova olika trix som slalom, åttan, snurrar, sitta fint och gå runt. Luna är asduktig! Och hon tycker det är fantastiskt skoj!

Vi fick även hälsa på skojjiga tant Ösa och umgås med vår assistent Casper som är Johannas praktikant och som varit med på valpkurserna.

Vi fick också testa lite positionsarbete, detta är en svår bit med en liten hund då jag inte är så vig som jag vill, men tofflan kämpar på fint. Vi provade position 1,5 och 9.

För övrigt tränar vi passivitet, det är jättesvårt tycker Luna, sen har vi tränat det här med att gå fint i koppel också.

Har ni möjlighet, gå kurs! Även om du gjort det med andra hundar så är det enormt utvecklande att få struktur i träningen, nya idéer och hjälp när det låser sig. Karlstad Hundcenter har flera roliga kurser och vi har jätteskoj! Kom och parta loss med oss!

Luna hos veterinären

Sen kommer den mindre skojjiga biten, Lunas fyra spetsiga valphörntänder tänkte hon tydligen att de är bra å ha. De sitter som gjutna. I onsdags var vi till Veterinär Hanna Klinkenberg på Forshaga Deje veterinärpraktik för en koll. Här fick jag kvitto på vad all hanteringsträning gett i lön. Hon var en ängel min lilla dårfink! Hanna fick titta i munnen riktigt fint, Luna fick till och med beröm! Men tänderna behöver monteras ut, så vi ska till en specialist i början på Juni och få detta fixat.

Ha en underbar vår, och glöm inte att skydda er mot fästingar! Nått som jag använder är Masterpets Fästingspray! Funkar fint på både hundarna och mig själv! Köp den på Karsltad Hundcenter eller via:
http://www.masterpet.se/produkter.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s