Publicerad i Okategoriserade

Hundfys, rehab, vinter..

Igår var jag och Foxy till vår hundfysioterapeut Jessica som kom till Karlstad. Jessica är den person som hjälpt oss tillbaka efter konstaterad artros i tassar, öma armbågar och framför allt spondylos i ryggen.

Att se sin bästa vän och kollega med smärtor är det värsta man kan göra, men tack vare all kunskap jag fått samt mediciner så lever Foxy ett bra liv. Dock fick vi ett rejält bakslag strax efter jul. Från att ha varit medicinfri länge fick vi börja en kur med previcox igen.

Igår fick hon äntligen hjälp att få bukt med alla spänningar, och det märks idag. Tollaren sover som en sten och tänker under inga som helst omständigheter lämna soffan!

Under vintern är det lätt hänt att man går på plogade vägar, hunden stelnar till och får egentligen inte ut så mycket av promenaden. Jag tror på att göra det lilla i vardagen, det ska vara enkelt och inte krävas en massa extra prylar och tack och lov finns en perfekt fysträning utanför dörren!
SNÖ! Ut och trampa i djupsnö, klättra på snöhögar, gå upp och ner för snökanter. Allt detta stärker hunden genom att den får böja sina leder, använda sin kropp och ha en rolig promenad. Det viktiga är att den gör det sakta och noga. Inte hoppa upp och ner, inte studsa genom snön.
Att utföra detta med en räv som fullkomligt älskar snö är en prövning, jag brukar likna henne vid en ko på vårsläpp.. Men hon tycker det är fantastiskt roligt när vi jobbar ihop och hon får tänka efter på hur hon använder sin kropp.

Tack Jessica för allt du gjort, gör och kommer göra för mina hundar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s