Publicerad i Okategoriserade

Välkommen Luna!

Igår var vi och hämtade vår lilla efterlängtade stjärna Luna, eller Working Beauty´s Queen of Wonder som hon så fint heter på pappret.

Luna är en Cavalier King Charles Spaniel och i Färgen Black & Tan. Hennes Mormor är den tik vi har här hemma som kallas Mini så det är extra kul att hon fick komma till just oss.

Vi valde Cavalier igen då det är en fantastisk ras, lätta på alla vis och kan vara med överallt. En cavalier är gärna kompis i soffan, kaptenen i båten eller hänger med på långa skogsturer. De är lättlärda och man kan träna vilken hundsport man vill.

Cavalieren Finns i fyra färger:
Black & Tan: Svart med röda tecken
Blenheim: Vit och Röd
Ruby: Röd enfärgad
Tricolor: Svart och vit med röda tecken

Mer information om Cavalieren: Om Cavalier hos SKK Köpa Hund

Att skaffa valp är alltid omtumlande, rutiner och dygnsrytm ska synkas, man ska lära känna varandra och börja bygga på tillit och samspel. Det är mycket man ska tänka på och om man är förstagångsägare blir det lätt mycket oro. Valpen ska äta ofta, man ska lära den kissa och bajsa ute, gå i koppel, inte äta på omgivningen. Mitt råd är, ta det lugnt.. Man har oftast skaffat sig massor med kunskap och läst massor om vad man ska göra och blir lätt oroad om något avviker från alla råd.

Uppfödaren brukar oftast vilja ha kontakt och svarar gärna på små frågor i tid och otid, därför är det viktigt att man väljer en uppfödare man känner sig trygg med.

Alla mina hundar kommer från Working Beauty´s, Anki och Tommy Broberg. Tack för att jag får förtroendet att förvalta ännu en pärla!

Just nu är vi i början av vårt valpägande och rutinerna har inte riktigt satt sig, men Luna är en positiv och tuff liten tjej som tagit våra hjärtan med storm. Även hennes moror Mini är förälskad i sin lilla bebis och deras kamratskap kunde inte ha börjat bättre!

Så välkommen Luna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s